Felszerelés módja

 TÜSKÉK FELSZERELÉSÉNEK MÓDJA


1. A védeni kívánt felületet alaposan meg kell tisztítani a Tüskék felhelyezése előtt. El kell távolítani az esetlegesen ott található madárürüléket, port, olajat, zsírt, vagy egyéb piszkot és biztosítani kell a tiszta és száraz felületet.
   2. Nyomjon ragasztót nagy pöttyökben a műanyag aljzat aljára. A kellő hatás érdekében a ragasztót a + alakú mintákra kell nyomni (a Tüskék és az aljzat találkozásába). Ha a védeni kívánt felület egyenetlen, használjon több ragasztót!
   3. A ragasztóval ellátott Tüskéket 10 percen belül a felületre kell nyomni.  A beállításnál ügyeljünk arra, hogy amennyiben lehetséges, a Tüske teteje lógjon túl a peremen 1 centiméterrel. (kb. 1 ujjnyit)   4. Ha a Tüske felhelyezése után, a mögötte lévő rés meghaladja az 5 centimétert, a madarak leszállhatnak a Tüskék mögé. Ennek elkerülésére ajánlott még egy sor Tüske telepítése.

   5. A bevágások mentén az összes Tüske 5 centiméteres darabokra bontható, hogy bármilyen méretű felületen pontos és diszkrét védelmet nyújtson. (kivétel a Tüske 310 mely rozsdamentes acél aljzattal rendelkezik)


   6. A madarak a legkisebb peremre vagy csőre is le tudnak szállni, ezért lehetőség szerint mindent fedjünk le.


A Tüskéket az aljzat kiképzésének köszönhetően csavarral illetve

szöggel is rögzíthetjük!